SON DAKİKA

Gündem24

Kuşburnu Tezgâhlarda Yerini Aldı

11 Eylül 2019 - 14:26
Kuşburnu Tezgâhlarda Yerini Aldı

Erzincan’da Eylül, ekim aylarında ormanlık ve çalılık alanlarda yetişen ve yöre halkının uzun uğraşlarıyla topladığı kuşburnu Tezgâhlarda yerini aldı.

Kış aylarında marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarında yer almasının yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu, Erzincanda önemli tarım ürünlerinin başında geliyor. Kuruyemişçi Mehmet Ercan Kuşburnu hakkında şunları söyledi;” Kuşburnu soğuk algınlığına iyi gelir.  Çayını yaparlar ve bu mevsimde kaynatıp reçel dediğimiz diğer adı Erzincan tabiriyle gorova dedikleri mahsulünü yaparlar. Bu marmelatı gerekirse soğuk içeçek olarak da tüketebilirler. dedi.”

Kuşburnu, çok eski çağlardan beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Yüksek oranda C vitamini içerdiği için
bağışıklık sistemini destekler; özellikle kışın soğuk algınlığı ve gribe karşı kullanılmaktadır. Son yıllarda
özellikle çayı ile popüler hale gelen kuşburnu, tarih boyunca aktarların şifa amacıyla yaygın
kullandıkları bir bitkidir. Günümüzde halen C vitamini eksikliğinden kaynaklı hastalıklar başta olmak
üzere, mide spazmları, mide asidi eksikliği, mide tahrişi, ülserlerin önlenmesi, bağırsak ve mide
rahatsızlıkları için yaygın olarak kullanılmaktadır. Kuşburnu çayı, ishal, kabızlık, safra taşları, safra
kesesi rahatsızlıkları, alt üriner sistem ve böbrek rahatsızlıkları, gut, kilo verme, göğüs hastalıkları ve
idrar akışını arttırmak için kullanılmaktadır.

 

Haber: Sebahattin KAPLAN

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.