DOLAR 32,5858 % 0.33
EURO 34,8079 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,62 % 0,93
ÇEYREK A. 4.099,95 % 0,93
BITCOIN 2.127.682 2.514
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Google News

TAKI SANATINDA ERZİNCAN FİGÜRLERİ

Son Güncelleme :

14 Kasım 2023 - 14:30

/ 831 views kez okundu.
reklam
TAKI SANATINDA ERZİNCAN FİGÜRLERİ
reklam

Erzincan’ın üretken kadınları Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki atölyelerde açılan birbirinden farklı kurslarda beceri ve hünerlerini geliştiriyorlar. Takı tasarım atölyesinde el emeği ürünleri büyük incelikle işleyen üreten kadınlar takılarında kendi tasarımlarının yanı sıra Erzincan’a özgü figürleri de eserlerinde vurguluyor.

Erzincan’ın üretken kadınları Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki atölyelerde açılan birbirinden farklı kurslarda beceri ve hünerlerini geliştiriyorlar. Takı tasarım atölyesinde el emeği ürünleri büyük incelikle işleyen üreten kadınlar takılarında kendi tasarımlarının yanı sıra Erzincan’a özgü figürleri de eserlerinde vurguluyor. Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde Çini, Resim, Evye, Sepet, Takı Tasarım, Piyano, Ses Eğitimi, Drama ve Halk Oyunları sanat kollarında eğitimler veriliyor. Eğitimler uzman öğreticiler denetiminde sene boyunca devam ediyor. Sabah saat 08.00’de başlayan kurslar öğlen saat 12.00’ye kadar devam ediyor. Hafta içi ve çalışanlar içinde hafta sonu eğitimleri bulunan atölyelerde kursiyerler birbirinden farklı meslek kollarında hem bir meslek sahibi olmak hem bir gelir kaynağı elde etmek hem de boş zamanlarını değerlendirme aracı olarak bu kurslara geliyor. Yoğun talebin olduğu kurslarda üretken kadınlar el emeği, göz nuru ürünlerini büyük bir zevkle işleyerek öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Özellikle Takı tasarım kursunda eğitmen Feray Yeşilyaprak öğreticiliğinde kursiyerler Sema Öner, Aydan Kahraman ve Nahide Gündoğdu Erzincan’a özgü geometrik, çiçek, yaprak vb. örnekleri kolye, küpe, anahtarlık veya çeşitli süs eşyasına uyarlanabilecek eserler haline getiriyor.

Sene boyunca devam eden eğitimler kurs bünyesinde modül eğitimleri olarak işleniyor. Her bir modül eğitimi tamamlandığından bir üst modüle geçerek sanatında ustalık ve uzmanlık kazanan kursiyerler ürünlerini çoğaltarak sene sonunda düzenlenecek olan sergide sergilemeyi amaçlıyorlar. Ücretsiz olarak verilen kurslarda kursiyerler kendi imkânlarıyla ürettikleri ürünlerini ileriki süreçlerde tamamlayarak bir gelir kapısı olarak da değerlendirmek istiyorlar. Hem hane bütçesine katkı hem de yeteneklerini geliştiren kursiyerler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sunulan bu destek için teşekkür ediyor.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.