DOLAR 32,5455 % -0.04
EURO 34,9069 % 0.08
GRAM ALTIN 2.430,69 % 0,02
ÇEYREK A. 3.974,18 % 0,02
BITCOIN 66.530,00 -0.129
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Alıç ve Gilaburu Tezgâhta yerini aldı

Son Güncelleme :

01 Ekim 2019 - 10:13

/ 713 views kez okundu.
reklam
Alıç ve  Gilaburu Tezgâhta yerini aldı
reklam

Hem lezzetiyle hem de faydalarıyla dikkat çeken alıç ve Gilaburu tezgâhlardaki yerini aldı.
Dağlarda doğal olarak yetişen kalp ve damar dostu olarak bilinen Alıç ve Gilaburu tezgâhtaki yerini aldı. İlaçlama ve gübreleme yapılmadan doğal bir şekilde yetişen alıçlara Erzincanlıların ilgisi ise yoğun.
Seyyar Satıcı İsa Kurt, alıç Halk dilindeki faydaları Türkiye’de, derelere bakan yamaçlarda, kayalık, taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde, ormanlarda ya da dağlık çevrelerde yetişiyor diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; “Sonbaharda bu aylarda oluşan Dağ ürünlerimizden alıç özellikle dağlarda oluyor. Kırsal kesimden oluyor. Çok faydalı özellikle kalpte sorunu olan insanların mutlaka tüketmesi gereken ürün.Bunun sirkesini insanlar kullanırsa kalple ilgili problemleri büyük oranda çözüme ulaşıyor. Alıcın sirkesi ama ne kadar kullanmak lazım sürekli kullanmak lazım kıvamında sürekli kullanan insanlarda kalple ilgili sorun olmuyor. Bunu yaşayan insanlar kullanan insanlar söylüyor alıcın sirkesini kullanan insanlar bana geliyorlar alıç alıyorlar diyorlar ki ben sirke yapıyorum sürekli kullanıyorum kalbimde hiçbir sorun yok. Herkesin sirkesini yapıp kullanması ya da yemesi lazım Dağ ürünlerinden” diye konuştu.
Gilaburu
Bilmediğimiz o kadar çok bitki var ki faydalarını öğrendikçe bu lezzetleri tatmadan edemiyoruz.
Farklı ve bir an önce keşfedilmesi gereken bitkiler arasında gilaburu
Kıpkırmızı meyvesiyle dikkatleri üzerine çekiyor, suyu çıkarılıp şişelere dolduruluyor ve tüketilen, hem de ülkemizde bol bol yetişen bir bitki.
Eğer bugüne dek Gilaburu yeme imkânı bulamadıysanız hemen şimdi tezgâhlarda, eğer onun varlığından haberdar değilseniz piyasada tezgâhlarda bulabilirsiniz.
Halk arasında geleboru, ismiyle bilinen gilaburu bitkisi, kıpkırmızı top, salkım şeklinde meyveleriyle dikkat çeken bir bitki. Acımsı, buruk bir tadı olan gilaburu, genel olarak suyu hazırlanarak tüketiliyor ve faydalarından da bu şekilde yararlanıyor.

Haber: Sebahattin KAPLAN

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.